Ситуацію у Венесуелі обговорять на позаплановій сесії ОАД

Ситуацію у Венесуелі обговорять на позаплановій сесії ОАД

Укрінформ
Організація американських держав (ОАД) у вівторок оголосила про позапланове скликання своїх членів для обговорення політичного майбутнього Венесуели та її перспектив в організації.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Глава ОАД Луїс Альмагро пояснив, що буде розглядатися питання про те, чи допустила влада Венесуели "зміну конституційного ладу, що суперечить Конституції і завдає серйозної шкоди принципам демократії".

В ОАД вважають, що у Венесуелі зараз інституційна криза, врегулювати яку можна тільки за рахунок негайної заміни окремих представників виконавчої влади.

За підсумками засідання країні загрожує призупинення її членства в організації. Це станеться у випадку, якщо 23 з 34 держав, що входять в ОАД, проголосують за такий крок, визнавши таким чином дії венесуельської влади неприпустимими.

Позапланове засідання країн-членів ОАД заплановано на період з 10 по 20 червня. Воно скликане на прохання венесуельської парламентської опозиції. Президент країни Ніколас Мадуро вже назвав опозиціонерів зрадниками і пообіцяв поскаржитися на них до прокуратури.

Минулого тижня Мадуро звинуватив у зраді особисто Луїса Альмагро. На думку венесуельського президента, глава ОАД спільно з США фактично зазіхає на суверенітет Венесуели.

Фото: supercoolpics.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-