В американському зоопарку застрелили горилу, щоб врятувати дитину

В американському зоопарку застрелили горилу, щоб врятувати дитину

Укрінформ
Співробітники зоопарку міста Цинциннаті, штат Огайо, США, у суботу були вимушені застрелити рідкісну горилу, до вольєру якої потрапив чотирирічний хлопчик.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"У зоопарку Цинциннаті в суботу була застрелена західна рівнинна горила після того, як чотирирічний хлопчик опинився у вольєрі з твариною", - цитує представника місцевої влади телеканал.

Дитина потрапила, буквально, в руки 17-річної 180-кілограмової горили за прізвиськом Харамбе. Тварина тягала хлопчика по вольєру впродовж близько десяти хвилин. Команда реагування визнала ситуацію небезпечною для життя дитини та прийняла рішення застрелити горилу. Дитину одразу після інциденту доправили до лікарні.

"Дитина на той момент не постраждала від агресії (з боку тварини – ред.), але будь-що могло трапитися", - зазначив з цього приводу директор зоопарку Тейн Мейнард.

Він також зауважив, що приспати горилу транквілізатором також не ризикнули, оскільки тварина засинає не одразу після пострілу, "на це потрібно кілька хвилин".

За словами Мейнарда, група реагування врятувала життя хлопчику, втім, за його словами, "усі співробітники зоопарку спустошені" через таку вимушену втрату.

Західна рівнинна горила є вимираючим видом. У природних умовах ці тварини живуть в Камеруні, Центральній Африканській Республіці, Демократичній Республіці Конго та Екваторіальній Гвінеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-