Катастрофа EgyptAir: експерти назвали ще одну можливу причину

Катастрофа EgyptAir: експерти назвали ще одну можливу причину

Укрінформ
Причиною катастрофи літака EgyptAir могли стати ризиковані дії пілотів у відповідь на помилковий сигнал про задимлення, що раніше траплялося і з іншими авіалайнерами цієї моделі.

Таке припущення висунули наближені до розслідування експерти, повідомляє The Wall Street Journal.

"Ще задовго до того, як пілоти авіарейсу EgyptAir 804 отримали сигнал про задимлення у важливому відсіку електроніки, служба контролю безпеки США документально підтвердила, що такі попередження на цій моделі авіалайнера часто були помилковими, що іноді спонукало до непотрібних і ризикованих дій команди літака", - йдеться в повідомленні.

Наразі експерти вивчають, чи не відреагували пілоти літака EgyptAir на сигнал і чи не відключили  важливі системи безпеки, в тому числі автоматичну систему захисту управління польотом, що могло спричинити катастрофу.

Подібна ситуація сталася у квітні 2011 року на борту літака United Airlines A320 аналогічної моделі: незабаром після вильоту з Нового Орлеана пролунав сигнал про задимлення, але фахівці з Національної ради безпеки США заявили, що не було знайдено ознак пожежі або перегріву деталей.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня зазнав аварії Airbus A320 єгипетської авіакомпанії EgyptAir, який прямував з Парижа в Каїр та зник з радарів рано-вранці після того, як зайшов у повітряний простір Єгипту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-