Лідери G7 виступлять проти виплати викупів терористам

Лідери G7 виступлять проти виплати викупів терористам

Укрінформ
Лідери країн-членів G7 закличуть усі держави відмовитися від практики виплати викупів терористам за своїх викрадених громадян.

Про це канадському суспільному мовнику СВС повідомили кілька людей, задіяних у підготовці підсумкового комюніке саміту.

«Дуже вірогідно, що у фінальному комюніке буде згадка про невиплату викупів терористичним групам, які викрадають наших громадян», - сказав Пітер Боем, особистий представник прем’єр-міністра Канади у Великій сімці.

За словами високопоставленого джерела в канадському уряді, комюніке буде сформульовано «дуже сильно та однозначно» і засуджуватиме викупи як «фінансовий стимул тероризму».

«Є все більше розуміння, що проблема викрадень нікуди не зникла, і наші громадяни можуть у будь-який момент бути в небезпеці, тож виплатою викупу ви лише допомагаєте терористам та стаєте співучасниками», - наголосив Боем.

Наразі з усіх членів G7 лише Канада та Великобританія чітко дотримуються політики невиплати викупів терористам навіть, якщо це призведе до загибелі заручника. Джастін Трюдо та Девід Камерон намагаються спонукати й лідерів інших держав діяти за таким принципом.

Нагадаємо, що для Канади питання виплати викупу терористам особливо актуальне, адже в квітні філіппінські терористи стратили канадця, не отримавши за нього грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-