В Іспанії арештували 30 підозрюваних у відмиванні грошей через Bitcoin-центри

В Іспанії арештували 30 підозрюваних у відмиванні грошей через Bitcoin-центри

Укрінформ
Іспанська поліція заявила про арешт 30 осіб, підозрюваних в незаконному розповсюдженні платного телевізійного контенту та відмиванні доходів через цифрову валюту Bitcoin.

Про це повідомляє агентство Reuters

«Арешти пройшли по всій Іспанії, в тому числі в містах Мадрид, Барселона, Валенсія і Кордова», - йдеться у заяві поліції.

Як зазначається, шість центрів із "видобутку" біткоїнів виявили під час рейду, які проходили в рамках розслідування податкової інспекції Іспанії стосовно схеми з незаконного декодування і розповсюдження платного ТБ-Контенту.

Кошти нібито були відмиті шляхом інвестування в банківські продукти, розкішні автомобілі, нерухомість, а також біткоїн-центри, пише агентство.

Поліція повідомила, що операції із "видобутку" біткоїнів також здійснювалися обманним шляхом із використанням величезної кількості електроенергії для підтримки обчислювальних систем.

Інформації про те, скільки грошей було відмито через операції з біткоїнами, немає. 

За словами поліції, під час обшуку було вилучено крипто-валюти на суму еквівалентну 31 320 євро ($ 34903), а також грошові кошти, мотоцикли, розкішні автомобілі та невеликий літак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-