Радник Ердогана заявляє, що Туреччина може призупинити всі угоди з ЄС

Радник Ердогана заявляє, що Туреччина може призупинити всі угоди з ЄС

Укрінформ
Туреччина може призупинити всі свої угоди з Європейським Союзом, в тому числі про митний союз та про реадмісію мігрантів, якщо блок продовжить вести політику "подвійних стандартів" у переговорах з Анкарою.

Про це заявив радник президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з економічних питань Йигит Булут, повідомляє Reuters.

«Йигит Булут, радник Ердогана, попередив в інтерв'ю державній телекомпанії TRT Haber, що якщо Європа не в змозі виконати свої обіцянки Туреччині, Анкара може переглянути свої взаємини з блоком», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, реалізації угоди між Брюсселем і Анкарою, укладеної для зупинення потоку нелегальних мігрантів до Європи, завадили розбіжності щодо закону про боротьбу з тероризмом у Туреччині, який ЄС хоче бачити відповідним до стандартів спільноти.

Туреччина звинуватила Європу в тому, що та підкидає нові перешкоди в угоді, яка покликана дати туркам безвізовий режим в ЄС в обмін на припинення нелегальної міграції.

"Нехай вони (ЄС - ред.) продовжують застосовувати подвійні стандарти, нехай і далі не дотримуються своїх обіцянок, але вони повинні знати, що якщо вони збережуть такий настрій, Туреччина дуже скоро ухвалить низку радикальних рішень", - сказав Булут.

"(Туреччина) може переглянути всі відносини з ЄС, у тому числі і щодо митного союзу та угоди про реадмісію мігрантів. Європа повинна виконувати свої обіцянки", - сказав він.

Зі свого боку, німецький уряд, як повідомляє газета Bild з посиланням на джерела в Берліні, не очікує, що турки отримають безвізовий в'їзд в ЄС до 2017 року, тому що Анкара не виконає умови, які має виконати до кінця цього року.

Уряд Туреччини наполягає на тому, що виконав всі вимоги ЄС для надання безвізового режиму турецьким громадянам, і що він не збирається змінювати своє антитерористичне законодавство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-