Єгипту доведеться наполегливо працювати над відновленням туристичного потоку – міністр

Єгипту доведеться наполегливо працювати над відновленням туристичного потоку – міністр

Укрінформ
Після серії авіакатастроф, Єгипту доведеться працювати удесятеро більше, аби відновити потік туристів.

Таку думку висловив міністр із питань туризму Єгипту Єхіа Рашед, передає Reuters.

«Нам тепер треба докласти удесятеро більше зусиль, ніж планувалося, втім необхідно зосередитися на поверненні туристів назад до Єгипту, на зміні обличчя нашої країни», - сказав Рашед.

Він наголосив, що від авіакатастрофи не застрахована жодна країна. «Слід зрозуміти, що подібний інцидент міг статися будь-де. На жаль, авіакатастрофи трапляються», - зазначив міністр.

За словами Рашеда, кілька інцидентів із єгипетськими літаками, що трапилися останнім часом, між собою не пов’язані, тож навряд люди перестануть літати до Єгипту. «Поки рано про це говорити, але я не передбачаю скасувань. Люди хочуть більше подорожувати із EgyptAir, тому що знають нас. Це одна із найперших авіаліній у світі, тож вона має історію безпечних перевезень і історію гостинності», - розповів він.

Нагадаємо, що у жовтні на борту літака, що летів із Шарм-ель-Шейха до Петербурга, стався теракт, внаслідок якого загинули усі 224 пасажири. Після цього, у березні один з пасажирів рейсу з Єгипту із використанням підробного поясу шахіда змусив екіпаж літака змінити курс та приземлитися на Кіпрі. Нарешті, минулого тижня зник зв'язок зі ще одним єгипетським бортом, рештки якого пізніше знайшли у Середземному морі. Причина інциденту поки невстановлена, але всі 66 чоловік на борту найвірогідніше загинули.

Додамо, що за підсумками першого кварталу цього року у порівнянні із минулим, кількість туристів у Єгипті зменшилася на 40%. Саме туристична індустрія є наріжним каменем єгипетської економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-