У Британії закрилася остання тютюнова фабрика

У Британії закрилася остання тютюнова фабрика

Укрінформ
В англійському графстві Ноттінгем припинила роботу остання в Британії тютюнова фабрика. Компанія Imperial Tobacco, якій належало підприємство, швидше за все, сфокусується на східноєвропейських і азіатських ринках, кажуть експерти.

Про це повідомляє ВВС

"Про продаж фабрики, побудованої в 1972 році, компанія оголосила кілька місяців тому. Imperial Tobacco поступово переносить свої заводи в інші країни, де дешевша робоча сила. Перенесення виробництва в Німеччину і Польщу збільшить виручку компанії на 320 млн фунтів (464,2 млн доларів), пояснив її представник", - йдеться у повідомленні.

На піку виробництва завод випускав до 52 млрд сигарет на рік, але, як зазначає представник профспілки Кріс Нідхем, з тих пір попит на сигарети в Британії дуже впав.

"Справа в падінні виробництва, і один із чинників тут - негативне ставлення до куріння в суспільстві", - говорить пан Нідхем.

"Тепер вони (тютюнова компанія) націлюються на азіатські ринки, де соціальне відторгнення тютюнопаління не таке сильне. Ірак, Сирія, Росія, Китай - я впевнений, що на ці ринки буде орієнтуватися Imperial Tobacco", - припускає експерт.

Tobacco Group Imperial - четверта у світі за величиною тютюнова компанія, один із двох засновників групи British American Tobacco.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-