Обама підписав закон, що забороняє образливі визначення меншин

Обама підписав закон, що забороняє образливі визначення меншин

Укрінформ
У Сполучених Штатах з'явився закон, згідно з яким у федеральних документах мають зникнути терміни на кшталт "негр" або "східний" (виходець з Азії).

Про це йдеться в повідомленні центрального американського телеканалу ABC News

"Президент Обама підписав закон, який повинен замінити у федеральному законодавстві звернення до меншин, що вважаються образливими, такі, як "східний" і "негр", - зазначається в публікації.

Документ, автором якого стала конгресвумен від Демократичної партії, юрист за освітою Грейс Менг, позиціонується як зусилля з "модернізації термінів, які використовуються по відношенню до меншин". Зокрема, він замінює усталені терміни, які прописані в законі щодо охорони здоров'я від кінця 1970-х і нині вважаються політично некоректними.

"Термін "східний" не повинен мати місця у федеральному законі і, зрештою, це образливе та застаріле визначення безповоротно піде в минуле", - наголосила Менг у заяві з цього приводу.

"Не буде більше жодного закону в США, що стосується американців азіатського походження в такій образливій формі, і я вітаю та дякую президентові Обамі за підписання мого закону", - цитує телеканал слова Менг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-