Лукашенко подарував Папі Римському голографічну ікону

Лукашенко подарував Папі Римському голографічну ікону

Укрінформ
Глава Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском.

Про це повідомляє БЕЛТА

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко і Папа Римський Франциск сьогодні під час зустрічі в Апостольському палаці у Ватикані обговорили розвиток відносин Білорусі з Римсько-католицькою церквою", - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, зустріч Олександра Лукашенка і понтифіка Франциска тривала близько 40 хвилин, із них 25 вони спілкувалися у форматі "один на один". 

У присутності членів офіційної делегації сторони обмінялися подарунками. Глава білоруської держави підніс у дар понтифікові копію хреста Євфросинії Полоцької, виконану за допомогою унікальної техніки різьблення по дереву, модель карети, зроблену за цією ж технологією, а також голографічну ікону. 

Папа Римський Франциск, у свою чергу, подарував Президентові три написаних ним документи про Євангеліє, охорону природи і сім'ю. Лукашенко пообіцяв ознайомитися з їхнім змістом і передати на зберігання до Президентської бібліотеки. 

Ще один подарунок понтифіка - художнє зображення оливкового дерева, яке є символом миру. У цьому плані Папа Римський особливо підкреслив ту мирну місію, яку взяла на себе Білорусь у вирішенні конфлікту на сході України. "Мінськ може бути місцем миру", - сказав він.

Лукашенко запросив понтифіка здійснити візит у Білорусь. 

Після аудієнції у Папи Римського відбулася також зустріч Олександра Лукашенка з Державним секретарем Ватикану П'єтро Пароліном.

Як повідомлялося раніше, Лукашенко здійснює візит в Італійську Республіку і Державу Ватикан. Це його перша поїздка до ЄС після скасування санкцій Євросоюзом.

У п'ятницю, 20 травня, у рамках програми візиту відбулися переговори Лукашенко з італійським колегою.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-