Stratfor не виключає теракту на борту єгипетського літака

Stratfor не виключає теракту на борту єгипетського літака

Укрінформ
Літак єгипетської авіакомпанії EgyptAir, який у четвер зазнав катастрофи у південному Середземномор'ї, міг бути підірваний вибуховим пристроєм, розміщеним на борту.

Про це йдеться в аналізі так званого "тіньового ЦРУ" – американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor. 

"Механічна несправність на крейсерській висоті малоймовірна – таке трапляється, як правило, під час зльоту або посадки, коли повітряне судно піддається найбільшому навантаженню", - зазначили експерти.

Тим не менш, у аналізі зазначається, що падіння літака через катастрофу все ж не може бути виключене.

"Можливе також ураження ракетою земля-повітря, хоча бойовики в Єгипті і прилеглих районах, як вважається, не мають доступу до ракет, здатних вражати літак на такій висоті. Більш вірогідним може бути вибух саморобного пристрою", - йдеться в публікації.

При цьому порівнюється ситуація з вибухом на борту пасажирського рейсу 9268 (Синай - Шарм-ель-Шейх) у жовтні 2015 року, враховуючи те, що в нинішньому випадку літак EgyptAir відправлявся з паризького аеропорту Шарля де Голля. У Парижі заходи безпеки є на порядок вищими в порівнянні з багатьма іншими аеропортами, особливо після недавніх атак у столицях Франції й Бельгії. 

"Але навіть відносно невеликий і нескладний вибуховий пристрій у пасажирському салоні чи вантажному відсіку може істотно зашкодити літаку на крейсерській висоті і призвести до ускладнень польоту", - наголосили в Stratfor.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-