Правозахисники звинуватили ІДІЛ у страті десятків осіб у Лівії

Правозахисники звинуватили ІДІЛ у страті десятків осіб у Лівії

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила бойовиків "Ісламської держави" у страті десятків осіб у лівійському портовому місті Сирт.

Про це у середу повідомляє AFP.

"Принаймні 49 осіб були вбиті різними методами, в тому числі шляхом обезголовлювання та розстрілу за звинуваченнями у різних злочинах, таких як богохульство, чаклунство і шпигунство", - зазначили в організації.

Правозахисники також підкреслили, що вбивство цивільних осіб або поранення полонених учасниками однієї зі сторін збройного конфлікту є воєнним злочином, як і страта людей без справедливого судового розгляду.

"Характер і масштаби незаконних страт ІДІЛ та інші акти у Лівії можуть кваліфікуватися як злочини проти людяності", -  йдеться у доповіді.

За даними правозахисників, так звана "поліція моралі", патрулюючи вулиці може погрожувати, штрафувати або побити людину за куріння або прослуховування музики.

Кількість бойовиків "Ісламської держави" в Сирії і Іраку становить близько 20-25 тис., водночас близько 6,5 тис. терористів зосереджені на території Лівії. За чотири роки після повалення режиму Муаммара Каддафі вони скористалися політичним вакуумом і закріпилися в приморських містах, лише за 350 км від італійського острова Лампедуза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-