Світ почув політичний меседж Джамали – Гербст

Світ почув політичний меседж Джамали – Гербст

Укрінформ
Перемога на міжнародному конкурсі "Євробачення" української співачки кримськотатарського походження Джамали означає, що світ почув меседж про взаємозв'язок трагедії її народу в 1944 році та нинішньої окупації Криму Російською Федерацією.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу посол США в Україні (2003-2006 рр.), а нині директор Євразійського Центру "Атлантичної Ради" Джон Гербст.

"Це дуже цікаво, що вона перемогла, бо вона передала потужний політичний меседж, і люди відгукнулись на цей меседж", - зауважив експерт після конференції в "Атлантичній раді", присвяченій обговоренню кримськотатарської проблеми.

За його словами, це створює гарні передумови для того, щоб міжнародне співтовариство приділило більше уваги проблемам з правами людини, які "Кремль створив цілеспрямовано по відношенню до кримських татар". Крім того, подія на Євробаченні, щонайменше, утримує фокус на загальній проблемі незаконного захоплення росіянами Криму.

Він також зауважив, що Джамала привернула увагу не стільки політиків та експертів, скільки широкого загалу до проблеми Криму. Але це, тим не менш, створює більше можливостей для міжнародної підтримки України, зокрема, в питанні повернення Кримського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-