Екс-глава МЗС Румунії став фігурантом кримінальної справи

Екс-глава МЗС Румунії став фігурантом кримінальної справи

Укрінформ
Румунське Національне управління по боротьбі з корупцією звернулося у Сенат(Вища палата парламенту Румунії) з позовом про зняття імунітету з колишнього міністра закордонних справ країни Тітуса Корлецяна, а також про початок щодо нього процедури кримінального переслідування.

Екс-міністр звинувачується у зловживанні службовим становищем під час голосування на зарубіжних виборчих дільницях на президентських виборах у 2014 році, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відповідно до конституційних норм, Національне управління по боротьбі з корупцією звертається у Сенат із заявою про дозвіл початку процедури кримінального переслідування щодо сенатора Тітуса Корлецяна. Під час перебування міністром закордонних справ сенатор зловживав службовим становищем і перешкодив процесу голосування у діаспорі під час президентських виборів 2014 року», - зазначається у документі.

Екс-міністр звинувачується у тому, що він «свідомо й цілеспрямовано перешкоджав представникам румунської діаспори виконати свій конституційний обов'язок і проголосувати на президентських виборах».

Сам Корлецян поки що ніяк не прокоментував висунені на його адресу звинувачення.

Корлецян був міністром закордонних справ Румунії в уряді Віктора Понта, який у 2014 році балотувався на посаду президента країни. Переможцем президентської гонки, за підсумками голосування, став нинішній президент Румунії Клаус Йоханніс.

Фото: romania-today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-