Після погромів французький Ренн

Після погромів французький Ренн "закрили" і взяли під посилену охорону

Укрінформ
Після масових заворушень, що організували групи агресивних молодиків у п'ятницю у місті Ренн на північному заході Франції, виступивши проти трудової реформи, влада не радить відвідувати історичний центр міста, заборонила усі публічні заходи, посилила наряди поліції та підраховує збитки від розтрощених вітрин та магазинів.

Про це повідомляє телеканал France-3.

“Я звертаюся до мешканців міста та його гостей: уникайте історичної частини Ренна. Ми не хочемо нових заворушень. Громадяни повинні бути уважними до наших застережень. Ці люди (організатори масового безладу) не роблять різниці, вони нападають не тільки на поліцію, інститути (державної влади), а й на усіх тих, хто приходить просто подивитися на їхній протест”, - заявив префект Патрік Даленес (Patrick Dallennes).

За його словами, влада направила до міста Ренн додатково 500 правоохоронців.

У суботу вранці Ренн “прокинувся” розтрощеним після масових безпорядків, які сталися напередодні. Найбільше постраждав історичний центр міста. “Жертвами” брутального вандалізму стали майже усі вітрини тамтешніх магазинів, бутиків, банкомати, зупинки транспорту тощо. Молодики не обійшли й поліцейську дільницю в центрі Ренна та  представництво Соцпартії.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю після 22:00 за Києвом близько 200 чоловік зібралися в центрі після того, як влада евакуювала міський будинок культури, який 12 діб відмовлялися залишити противники законопроекту про працю, а також учасники громадянського руху «Ніч на ногах».

Упродовж останніх двох місяців в Ренні та Нанті проходять численні акції проти реформи трудового законодавства, запропонованої урядом соціалістів. Ці маніфестації часто переростають в сутички з поліцією і заворушення.

Уряд Франції минулого тижня ухвалив рішення скористатися статтею 49-3 Конституції для прийняття непопулярного законопроекту про працю. Ця стаття дозволяє “силовим шляхом” без голосування депутатів Національних зборів “проштовхнути” законопроект. У середу, 12 травня, французькі депутати проголосували за питання вотуму недовіри уряду соціалістів, проте в нижній палаті парламенту не набралося достатньої кількості голосів, щоб відправити уряд у відставку. Відтепер законопроект про працю піде на розгляд в Сенат з правою більшістю, де уряд вже не зможе застосувати статтю 49-3. Після цього він повинен повернутися для другого читання в Національні збори. Для остаточного прийняття законопроекту влади знову зможуть скористатися статтею 49-3.

Фото:  The Huffington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-