До обох палат канадського парламенту внесено законопроекти про посилення санкцій проти Росії

До обох палат канадського парламенту внесено законопроекти про посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
До верхньої та нижньої палат федерального парламенту Канади внесено законопроекти, що дозволяють накласти санкції на порушників прав людини по всьому світу.

Як передає кореспондент Укрінформу, авторами законопроектів, написаних за прикладом американського «Акту Магнітського», є депутат Джеймс Безан та сенатор Райнел Андрейчак.

«У випадку ухвалення, закон дозволить вжити обмежувальних заходів по відношенню до представників влади іноземних країн, відповідальних за грубе порушення міжнародно визнаних прав людини», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, поданого до нижньої палати парламенту.

За словами Джеймса Безана, закон дозволить «упевнитися, що порушники прав людини відповідатимуть за свої дії». «Закон накладе жорсткіші санкції на іноземців-порушників прав людини та дозволить уряду Канади швидко вживати обмежувальних заходів стосовно осіб, які несуть відповідальність за такі дії, як російська агресія проти України», - сказав Безан.

Нагадаємо, що російський адвокат Сергій Магнітський, ім’я якого носять запропоновані законопроекти, розкрив корупційні злочини російського правлячого режиму, за що був убитий у в’язниці. США та ЄС вже запровадили санкції проти російських чиновників, відповідальних за подібну жорстокість, втім Канада поки не має відповідного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-