Ділма Руссефф розпустила бразильський уряд

Ділма Руссефф розпустила бразильський уряд

Укрінформ
Президент Бразилії Ділма Руссефф оголосила про розпуск свого уряду після того, як Федеральний сенат проголосував за продовження процедури її імпічменту.

Відповідний декрет Руссефф опублікувала офіційна газета Бразилії Diario Oficial.

Згідно з декретом, у відставку відправлені всі міністри, які входили до складу уряду, а також радники президента. Новий склад кабінету належить сформувати віце-президенту Бразилії Мішелу Телмеру, який виконуватиме обов'язки глави держави на період процесу імпічменту.

Як повідомляє ТАСС, сенат Бразилії 55 голосами проти 22 підтримав продовження процедури імпічменту щодо Руссефф, яка має бути завершена в період, що не перевищує 180 днів. За цей час сенатори вивчать звинувачення, висунуті проти глави держави ініціаторами процесу імпічменту. Якщо члени верхньої палати не погодяться з цими аргументами, президент повернеться до виконання своїх обов'язків.

В іншому випадку Темер залишиться на посту глави держави до виборів 2018 року. Для остаточного відсторонення Руссефф від посади необхідно, щоб цю ініціативу підтримали щонайменше дві третини сенаторів.

На початку грудня минулого року голова нижньої палати парламенту Бразилії Едуарду Кунья оголосив про початок розгляду імпічменту глави держави. Рішення спікера ґрунтувалося на запит представників опозиції: автори відповідного звернення звинувачували бразильського лідера у фінансових порушеннях, які, на їхню думку, були допущені при розподілі державних коштів під час її попереднього президентського терміну, так і в перші місяці другого мандата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-