Німеччина збільшить чисельність армії

Німеччина збільшить чисельність армії

Укрінформ
Міністерство оборони Німеччини оголосило про перше з моменту об'єднання країни в 1990 році збільшення чисельності бундесверу.

Про це повідомляє російська служба Бі-Бі-Сі з посиланням на німецькі ЗМІ.

За словами міністра оборони ФРН Урсули фон дер Ляйєн, розширення чисельності німецької армії буде проводитися впродовж наступних семи років. За цей час її поповнять близько 14 тис. військовослужбовців і 4,5 тис. цивільних службовців.

Глава Міноборони ФРН пояснила такий крок тим, що в останні роки Бундесвер виявився широко затребуваний по всьому світу. Зокрема, німецькі військовослужбовці брали активну участь в операціях НАТО і займалися порятунком біженців в Середземному морі.

Зараз оптимальна чисельність бундесверу оцінюється в близько 180 тис. військових. Рішення встановити таку кількість було прийнято під час скасування призовної системи комплектування німецької армії в 2011 році, відзначають журналісти.

Як пише Deutsche Welle, план збільшення армії відповідає недавнім заявам уповноваженого бундестагу в справах військовослужбовців Ханса-Петера Бартельса, який у грудні 2015 року заявив про необхідність збільшити чисельність бундесверу щонайменше на 7 тис. осіб у світлі розростання міжнародних конфліктів.

Нагадаємо: на момент об'єднання Німеччини в 1990 році розмір збройних сил ФРН оцінювався в 800 тисяч чоловік разом з цивільними фахівцями. У наступні роки влада стабільно скорочувала бундесвер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-