Туреччині ще далеко до

Туреччині ще далеко до "безвізу" - глава МЗС Франції

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро вважає, що Туреччина отримає безвізовий режим, але після виконання нею усіх 72 критеріїв, висунутих Євросоюзом.

Про це він заявив в ефірі радіостанції RTL, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Це європейське рішення, яке буде прийняте 28-ма (країнами-членами ЄС), й існує 72 критерії, які необхідно виконати Туреччині, щоб отримати лібералізацію візового режиму. До тих пір, поки Туреччина не виконала всі ці вимоги, вона не отримає свого. Але якщо будуть виконані ці умови, то зобов'язання, яке було взято Європейським союзом, таки буде виконане, у нас є угода з Туреччиною», - сказав  Жан-Марк Еро.

За його словами, Анкарі залишається виконати більшу частину критеріїв. «Залишається ще багато (зробити — ред.), щоб задовольнити (вимоги — ред.), особливо щодо верховенства закону, який Туреччина повинна повною мірою поважати, і це є європейським вимогою», - сказав французький міністр.

Він також підкреслив, що Туреччина є партнером ЄС і йде на зустріч йому, особливо у частині подолання наслідків міграційної кризи.

«Я вважаю, що Туреччина є партнером, і треба визнати, що стикається, теж, як і ми, з неймовірною проблемою, прийняттям біженців, там їх є 2,7 млн осіб. Тому вкрай важливо, щоб Європа і Туреччина вели переговори», - сказав Еро, додавши, що після укладення угоди потік біженців до ЄС зменшився.

Раніше повідомлялося, що ЄС і Туреччина уклали угоду, згідно з якою Анкара повинна була до 4 травня виконати 72 умови для того, щоб візи були скасовані до кінця червня. За словами європейських дипломатів, Туреччина виконала з цих умов лише половину.

У березні ЄС і Туреччина погодили на саміті в Бельгії основні принципи врегулювання міграційної кризи. Згідно з цією домовленістю, Анкара отримувала від ЄС 3 млрд євро для розміщення мігрантів і зобов'язалася повернути на свою територію біженців з Греції та інших європейських країн. В обмін на сприяння у вирішенні міграційного кризи Туреччина зажадала ввести безвізовий режим для короткострокових поїздок в ЄС своїх громадян. Лібералізація візового режиму не передбачає права на роботу в Євросоюзі. Йдеться лише про ділові або сімейних поїздках терміном, що не перевищує 90 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-