Колишні генсеки НАТО: Brexit послабить Альянс

Колишні генсеки НАТО: Brexit послабить Альянс

Укрінформ
Колишні генеральні секретарі Північноатлантичного альянсу та екс-держсекретарі і радники оборони США попередили, що вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу послабить НАТО і зіграє на руку ворогам Заходу.

Про це повідомляє Reuters.

"Brexit, безсумнівно, призведе до втрати Британією впливу, послабить НАТО та зіграє на руку ворогам Заходу саме тоді, коли ми повинні стояти пліч-о-пліч усією євроатнантичною спільнотою проти спільних загроз", - йдеться в заяві екс-секретарів НАТО Пітера Каррінгтона, Хав'єра Солана, Джорджа Робертсона, Яапа де Хооп Схеффера і Андерса Фог Расмуссена.

У свою чергу 13 колишніх держсекретарів США, в тому числі колишні держсекретарі Джордж Шульц і Мадлен Олбрайт та радники оборони і національної безпеки наголосили, що позиція Британії у світі сильно постраждає у разі виходу з ЄС.

"Ми стурбовані тим, що у разі виходу Британії з Європейського Союзу, місце і вплив країни у світі зменшиться, а Європа буде небезпечно ослаблена", - зазначили вони.

Їх попередження повторює аналогічне повідомлення президента США Барака Обами, який заявив, що рішення Британії вплине на долю не тільки Європейського Союзу, але й багатьох інших партнерів на Заході, в тому числі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-