Культурну спадщину Сирії обговорять у Берліні

Культурну спадщину Сирії обговорять у Берліні

Укрінформ
На початку червня у Берліні відбудеться представницька конференція, присвячена культурній спадщині і пам'ятникам Сирії.

Про це у понеділок повідомили з МЗС ФРН, передає кореспондент Укрінформу.

«З 2 по 4 червня на запрошення ЮНЕСКО і спеціального представника Міністерства закордонних справ (ФРН) у ЮНЕСКО державного міністра Марії Бьйомер у Міністерстві закордонних справ (Німеччини) відбудеться зустріч міжнародних експертів щодо захисту та збереження культурної спадщини у Сирії", - поінформували у відомстві.

Сама Бьйомер з цього приводу заявила, що при тому, що страждання і досвід втрат сирійців незліченні, має бути визначено шлях в майбутнє.

«Збереження культурної ідентичності є умовою для мирного співіснування", - заявила держміністр, оцінивши цю задачу як «особливий виклик».

У конференції, метою якої є координація поточних національних і міжнародних зусиль для документування та оцінки збитку, а також планування невідкладних відновлювальних робіт не тільки Пальміри, а й інших сирійських культурних пам'яток, візьмуть участь близько 150 експертів - археологи зі світовим ім'ям, історики, фахівці з догляду за пам'ятниками, архітектори з усього світу. Вони затвердять заходи, спрямовані на підготовку музейних працівників і фахівців по догляду за пам'ятниками, в тому числі в таких напрямах, як консервація і реставрація їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-