У Держдепі не підтвердили призначення Йованович новим послом в Україні

У Держдепі не підтвердили призначення Йованович новим послом в Україні

Укрінформ
Державний департамент США поки утримується від офіційних підтверджень та коментарів щодо можливого призначення Марі Йованович наступним американським послом в Україні.

Про це йшлося під час щоденного брифінгу, який відбувся у відомстві в понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ні, я не можу (підтвердити – ред.). У мене немає анонсів по персональним призначенням", - відповіла директор прес-офісу Держдепу Елізабет Трюдо на запитання, чи може вона підтвердити або більш детально прокоментувати можливе призначення Марі Йованович на посаду посла США в Україні.

Як повідомляв минулого тижня Укрінформ, українським ЗМІ від джерел у МЗС України стало відомо, що наступником нинішнього американського посла в Києві Джеффрі Пайєтта стане Марі Йованович, яка з 2012 року обіймає посаду головного заступника помічника держсекретаря в Бюро з європейських та азійських справ.

До цього вона працювала на посаді помічника держсекретаря й відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи. Крім того, Йованович була послом США в Вірменії (2008 – 2011 рр.) й Киргизстані (2005 – 2008 рр.). Вона також має досвід роботи в Україні, коли обіймала посаду заступника глави дипмісії в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-