У Бразилії скасували рішення про імпічмент президента

У Бразилії скасували рішення про імпічмент президента

Укрінформ
В.о. спікера нижньої палати парламенту Бразилії Валдір Марангао скасував рішення про імпічмент президента Ділми Руссефф. Тепер для повторної спроби голосування депутатам доведеться чекати п'ять сесій парламенту.

Про це повідомляє DW.

"У понеділок, 9 травня, в.о. спікера заявив про необхідність повторного голосування через п'ять сесій парламенту. Марангао також зазначив, що процес імпічменту повинен тепер бути зупинений сенатом, щоб нижня палата парламенту могла провести повторне голосування", йдеться у повідомленні.

Рішення про початок процедури імпічменту 17 квітня підтримали 367 депутатів. 6 травня комітет сенату підтримав рішення про імпічмент, мотивуючи своє рішення звинуваченнями проти Руссефф у викривленні бюджетних показників, а також у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії із залученням пожертвувань від постачальників державної нафтової компанії Petrobras.

11 травня мало відбутися голосування в сенаті, яке могло би автоматично усунути Руссефф з президентської посади.

Кілька днів тому верховний суд Бразилії відсторонив від виконання обов'язків спікера Едуардо Кунью, якого вважають автором ідеї імпічменту та одним з головних опонентів Руссефф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-