Молдова не бачить проблем для відновлення переговорів щодо Придністров’я

Молдова не бачить проблем для відновлення переговорів щодо Придністров’я

Укрінформ
Республіка Молдова готова до відновлення переговорів з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» за участю сторін конфлікту (Молдова та Придністров'я), гарантів і посередників (Україна, ОБСЄ, Росія), а також спостерігачів (Євросоюз і США).

Про це заявив політичний представник Молдови на переговорах, віце-прем'єр з реінтеграції Георге Балан за підсумками зустрічі з політичним представником Тирасполя, міністром закордонних справ невизнаного Придністров'я Віталієм Ігнатьєвим, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Зустрічі у форматі «1+1» практично є підготовчою платформою для відновлення переговорів. Кишинів не бачить жодних проблем для відновлення повноцінного переговорного процесу по Придністровському врегулюванню у форматі «5+2», - відзначив Балан.

Він висловив сподівання, що таку ж відкритість продемонструє і Придністровська сторона.

Політичний представник Тирасполя на переговорах з Придністровського врегулювання Віталій Ігнатьєв, у свою чергу, заявив, що «Придністров'я поки не бачить передумов для відновлення переговорів, оскільки сторонами не були підготовлені конкретні пропозиції, які необхідно винести на обговорення».

Раніше міністр закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Андрій Галбур заявив, що переговори у форматі «5+2» поновляться у червні цього року.

Нагадаємо: переговори з Придністровського врегулювання були перервані у середині 2014 року за ініціативою Придністровської сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-