П'ять країн ЄС - проти штрафів за відмову від біженців

П'ять країн ЄС - проти штрафів за відмову від біженців

Укрінформ
Країни Східної Європи і Балтії не прийняли пропозицію Єврокомісії про нову систему прийому біженців, яка дозволить автоматично розподіляти мігрантів по всьому ЄС і застосовувати штрафні санкції до держав, які ігнорують загальні правила.

Про це повідомляє Delfi

"З критикою нової схеми розподілу біженців між країнам ЄС виступили Угорщина, Естонія, Литва, Словаччина, Польща", - йдеться у повідомленні.

Так, глава угорського МЗС Петер Сіярто повідомив, що призначення штрафу за відмову приймати біженців є шантажем, а сама ідея квот безперспективна.

Міністр внутрішніх справ Естонії Ханно Певкур також скептично оцінив ідею Брюсселя ввести солідарний податок у розмірі 250 тисяч євро за кожного неприйнятого біженця, нагадавши, що для просування питання буде потрібна згода всіх країн ЄС, і це може зайняти багато часу.

З критичною заявою на адресу Єврокомісії виступила і президент Литви Даля Грібаускайте.

"Запропоновані Єврокомісією примусові заходи не сприяють єдності ЄС і врегулюванню міграційної кризи. Механізм автоматичного розподілу біженців стане відкритим запрошенням для мігрантів приїжджати до Європи без обмежень. Це не допоможе захистити зовнішні кордони ЄС", - заявила Грібаускайте.

Раніше міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Калінак також заявив, що ідея Єврокомісії - це "крок у минуле". У свою чергу глава МВС Польщі Маріуш Блащак зазначив, що країна не  миритиметься з запропонованою ЄС системою квот на біженців, згідно з якою Польща повинна прийняти більш як 7% всіх мігрантів, які потрапили в Європу.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія в середу запропонувала нову схему розподілу біженців між країнами-членами ЄС. Згідно з новим планом, біженці  розподілятимуться пропорційно між усіма 28 країнами-членами з урахуванням даних про населення кожної країни і рівень ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-