США і Росія підписали нове перемир'я в Сирії

США і Росія підписали нове перемир'я в Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати і Російська Федерація підписали угоду про встановлення конкретних умов припинення бойових дій в сирійській провінції Алеппо та продовжують працювати з метою досягнення перемир'я на всій території країни.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, поширеній відомством у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У межах наших термінових заходів щодо деескалації насильства в Сирії й підтвердження режиму припинення бойових дій на території всієї країни, Сполучені Штати і Росія уклали вчора пізно ввечері угоду, щоб розширити ці зусилля на провінцію Алеппо, в тому числі місто Алеппо та прилеглі до нього райони", - зазначається в повідомленні.

З того моменту, як угода набрала чинності о 00:01 середи за Дамаском, "ми бачимо загальне зниження рівня насильства в цих районах, хоча були повідомлення про триваючі бойові дії в деяких місцях", зауважили в Держдепартаменті.

З метою забезпечення тривалої та стійкої основи перемир'я, американська сторона "перебуває в тісній координації з Росією", яка представлена на рівні співголови в Міжнародній групі з підтримки Сирії. У цьому зв'язку в Держдепі підкреслили, що очікують від російської сторони, що вона вплине на режим Асада з метою забезпечення умов перемир'я, а США зі свого боку, працюватимуть з сирійською опозицією.

"Ми очікуємо, що всі сторони домовленості про припинення бойових дій в повній мірі дотримуватимуться відновлення перемир'я в Алеппо і по всій країні, відповідно до умов угоди, ухваленої в Мюнхені в лютому 2016 року", - наголосили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-