Держдеп закликав РФ звільнити ростовського журналіста

Держдеп закликав РФ звільнити ростовського журналіста

Укрінформ
Державний департамент США в рамках п'ятої щорічної ініціативи "Free the Press" у понеділок закликав російську владу звільнити ростовського журналіста Сергія Резника, назвавши звинувачення суду на його адресу помстою за журналістську діяльність.

Про це зазначив у понеділок під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"До ув'язнення Резник регулярно критикував російські муніципальні й регіональні органи влади та розкрив факти місцевої корупції і зловживання", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

У більш розширеному повідомленні Держдепу, оприлюдненому з цього приводу, йдеться, що серія висунутих проти Резника незв'язних звинувачень, у тому числі, неповага до державного посадовця, хабарництво та навмисне введення влади в оману, є "політично мотивованими" та застосовуються як "помста" за його журналістські зусилля.

Крім того, зазначається, що за місяць до засудження Резник піддався фізичному нападу, коли двоє невідомих побили його бейсбольною битою і застосували зброю. Хоча він і не отримав кульових поранень, у нього були зафіксовані травми голови та шиї.

Російська влада досі не домоглася жодного прогресу в розслідуванні нападу, зазначили в Держдепі, і це "відповідає широкій картині безкарності в Росії для тих, хто здійснює напади на журналістів".

"Ми закликаємо російський уряд звільнити Серія Резника негайно", - наголосив речник Державного Департаменту США.

Нагадаємо: Сергій Резник - російський журналіст, відомий в Ростові-на-Дону своїми антикорупційними публікаціями. У січні 2014 року визнано політв'язням, а в 2015 його засудили на 3 роки і заборонили працювати в ЗМІ на 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-