Нагірний Карабах: Азербайджан заявляє про 112 вірменських обстрілів

Нагірний Карабах: Азербайджан заявляє про 112 вірменських обстрілів

Укрінформ
Міністерство оборони Азербайджану заявило в неділю, що Вірменія за добу 112 разів порушила режим припинення вогню на лінії зіткнення в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляється на сайті МО Азербайджану.

"Незважаючи на раніше досягнуту угоду про режим припинення вогню на лінії зіткнення в Карабасі вірменська сторона порушила режим по всій лінії 112 разів за добу", — повідомила прес-служба відомства.

У МО Азербайджану також заявили, що з урахуванням оперативної обстановки азербайджанські ПС завдали 117 вогневих ударів у відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, Вірменія і Азербайджан 2 квітня наголосили на загострення ситуації в зоні карабаського конфлікту. Міноборони Азербайджану заявило, зокрема, про обстріл з боку ПС Вірменії, водночас вірменське військове відомство повідомило про "наступальні дії" з азербайджанського боку. Сторони конфлікту 5 квітня оголосили про припинення вогню.

Нагірний Карабах, автономія у складі міжнародних визнаних кордонів Азербайджану, більшість населення якої складають вірмени за національністю, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988-1994 років, внаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що цей регіон окуповувала Вірменія. Внаслідок конфлікту навколо Нагірного Карабаху загинули близько 30 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-