Керрі обговорив ситуацію в Сирії з ООН і сирійською опозицією

Керрі обговорив ситуацію в Сирії з ООН і сирійською опозицією

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі обговорив по телефону ситуацію навколо сирійського питання зі спеціальним посланником ООН по Сирії Стаффаном де Містура і головним координатором Вищого комітету з переговорів від сирійської опозиції Ріядом Хиджабом.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в суботу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар висловив глибоке занепокоєння у зв'язку із загостренням ситуації в Алеппо, де режим Асада продовжує ескалацію конфлікту та завдає ударів переважно по цивільних та по сторонах домовленості про припинення бойових дій, а не по організації Ан-Нусра, як хибно заявляє режим. Такі напади є прямим порушенням перемир'я і повинні бути негайно припинені", - наголошується в документі.

Керрі чітко заявив, що припинення насильства в Алеппо та встановлення стійкого режиму припинення вогню на всій території країни "є головним пріоритетом". Водночас, глава держдепу підкреслив, що США "закликали Росію вжити заходів для припинення порушень перемир'я, особливо невибіркові повітряні удари в Алеппо".

Окрему увагу Керрі звернув на нагальну потребу забезпечення гуманітарного доступу в усі райони країни, а також на необхідність досягнення конкретного прогресу на шляху політичного переходу.

Як повідомляв Укрінформ, Джон Керрі планує 1-2 травня здійснити візит до Женеви з метою обговорення шляхів припинення ескалації в Сирії. Зокрема, він має зустрітися з главами МЗС Йорданії і Саудівської Аравії, а також зі спецпосланником ООН по Сирії Стаффаном де Містура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-