Берлін підозрює сили Асада у розгромі лікарні в Алеппо

Берлін підозрює сили Асада у розгромі лікарні в Алеппо

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр різко засудив авіаційну атаку на лікарню у сирійському Алеппо, непрямо звинувативши в цьому владу.

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

«Сирійський уряд має визначитися: чи хоче він щиро брати участь у переговорах, чи продовжуватиме і надалі перетворювати власну країну на руїни і попіл», - сказав глава німецького МЗС.

Він наголосив, що ескалація загрожує політичному процесу і зажадав від усіх конфліктуючих сторін дотримуватися режиму припинення вогню.

Вчора через авіаційний нальот постраждала лікарня в Алеппо, яка фінансується, в тому числі, МЗС ФРН через партнерську організацію, повідомив Штайнмайєр. Він назвав напади на цивільні об'єкти, особливо лікарні, лікарів і медперсонал «фундаментальним порушенням норм гуманітарних прав людини».

На брифінгу у Берліні у п'ятницю офіційний представник уряду Штефан Зайберт у свою чергу так прокоментував те, що сталося: «Інформація, якою ми володіємо, дозволяє говорити з певною часткою ймовірності про те, що авіаудар завдали підконтрольні режиму Асада війська».

Нагадаємо, що в результаті авіаудару по лікарні Аль-Кудс у сирійському Алеппо 28 квітня загинули 27 осіб.

Фото: Halit Suleyman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-