Мацеревич: Польщу намагатимуться дестабілізувати перед самітом НАТО

Мацеревич: Польщу намагатимуться дестабілізувати перед самітом НАТО

Укрінформ
До варшавського саміту НАТО спостерігатимуться спроби здійснення провокацій щодо Польщі і намагання дестабілізувати ситуацію у країні.

Проо це в ефірі радіо Maryja заявив міністр національної оборони (МНО) Польщі Антоній Мацеревич.

“Перед самітом НАТО, перед прийняттям організацією доленосних рішень для безпеки Польщі, що матимуть вирішальне значення для нашого майбутнього і незалежності, стосовно нас відбуватимуться різного роду тиск і провокації, спроби дестабілізації ситуації в Польщі і створення навколо Польщі атмосфери нестабільної країни, яка піддається на різного роду провокації і бере в них участь”,- підкреслив Мацеревич.

Він додав, що це робиться для того, щоб міжнародна спільнота почала сприймати Польщу як “непередбачуваний чинник, що порушує і знищує світовий лад і якому до кінця не можна довіряти”.

Він зазначив, що упродовж останнього часу таких провокацій стосовно Польщі було декілька. Зокрема, тричі російські військові літаки у Балтійському пролітали на небезпечній відстані від американського військового корабля, що проводив маневри спільно з поляками, нібито відпрацьовуючи елементи атаки. Ще однією провокацією він назвав інформацію в російських ЗМІ про нібито зіткнення в Балтиці російського і польського підводних човнів.

“Цим разом форма є іншою, але ефект має бути таким самим. Це все є неправдою”,- наголосив Мацеревич.

Глава МНО нагадав, що США погодилися на розміщення у регіоні, зокрема у Польщі, бронетанкової бригади. Натомість, під час варшавського саміту НАТО 8-9 липня окремо розглядатиметься також питання про розміщення ще однієї бригади військ Альянсу в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-