Італія збиратиме відбитки пальців мігрантів

Італія збиратиме відбитки пальців мігрантів

Укрінформ
В Італії мають намір запровадити реєстрацію мігрантів, які прибули морем, за допомогою зняття відбитків пальців.

Про це повідомляє AFP.

"Італія має намір запровадити дактилоскопію мігрантів, які перетнули Середземне море, щойно їх підбирають рятувальні човни", - йдеться в повідомленні.

Італійські чиновники стверджують, що цей крок може сприяти зниженню напруженості у відносинах між Італією та її партнерами з ЄС через велику кількість мігрантів, які перетинають країну з метою дістатися до півночі Європи.

Таким чином, якщо мігранти не зареєстровані в Італії, сусідні країни, такі як Австрія і Франція, а також популярні місця призначення, зокрема, Німеччина та Швеція, не матимуть можливості відправити біженців назад в Італію.

Поки що не зрозуміло, чи застосовуватимуть цю практику систематично, оскільки багато біженців, які прибули морем, відмовляються знімати відбитки пальців, щоб зареєструватися в іншому місці.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у липні НАТО має розпочати військово-морську операцію біля берегів Лівії з метою перекрити західний середземноморський маршрут мігрантів до Європи та розпочати масову репатріацію мігрантів з Італії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-