Держдеп обіцяє подвоїти допомогу з відновлення цілісності України

Держдеп обіцяє подвоїти допомогу з відновлення цілісності України

Укрінформ
Зусилля Сполучених Штатів Америки із підтримки України у відновленні територіальної цілісності та примусу усіх сторін до виконання Мінських угод будуть подвоєні.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Відновлення безпеки, контроль ОБСЄ по всьому Донбасу, звільнення заручників, підготовка до українських виборів на Донбасі, що відповідатимуть міжнародним стандартам та українській конституції, а також відведення важкого озброєння та іноземних військ Все це – елементи Мінських угод, які ще належить виконати. Вона стверджувала, що США, співпрацюючи із «Нормандською четвіркою», мають намір подвоїти свої зусилля із просування цього», - прокоментував Тонер заяву помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд.

Він додав, що кінцевою метою цих зусиль «є відновлення суверенітету України та відновлення її контролю над державним кордоном».

Нагадаємо, за словами Вікторії Нуланд, США домовилися із лідерами країн «Нормандського формату» про координацію та активізацію дипломатичних зусиль для досягнення імплементації Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-