ІДІЛ не має нічого спільного з ісламом – Ердоган

ІДІЛ не має нічого спільного з ісламом – Ердоган

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що незважаючи на успіх, досягнутий у формуванні Альянсу цивілізацій ООН, треба визнати, що міжнародне співтовариство все ще далеке від досягнення цілей, задля яких був сформований Альянс.

Про це він заявив, виступаючи на VII Глобальному форумі Альянсу цивілізацій ООН у Баку, інформує агентство Anadolu.

«Ми далекі від того, щоб в достатній мірі демонструвати спільну і рішучу боротьбу з радикальними потоками і терором, що підживлюється ними", - сказав Ердоган.

За його словами, світова громадськість так і не змогла сформувати єдину позицію у відповідь на криваві вибухи у Сирії, Іраку, Нігерії, Франції, Пакистані, Туреччині, Бельгії, Іспанії.

«Ми не змогли знайти рішення політичним конфліктам, несправедливості і нерівності, які породжують атмосферу насильства", - відзначив глава турецької держави.

Ердоган також наголосив, що жодна віра і релігія, культура не закликають до замаху на життя безневинних людей.

«Це особливо стосується Ісламу, сама назва якого означає «мир». Хіба релігія, в назві якої присутнє поняття «мир», може схвалювати тероризм?» - додав він.

«Іслам не визнає тероризму. Терористичні організації, що діють під приводом Ісламу, в тому числі й DAESH (ІДІЛ – ред.), не мають нічого спільного з нашою священною релігією", - заявив глава Туреччини.

Крім того, Ердоган також відзначив важливість боротьби з міжконфесійним протистоянням, без якої неможливий мир, перемога над терором і заходи з боротьби з расизмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-