Геращенко нагадала, скільки українців перебувають в полоні бойовиків

Геращенко нагадала, скільки українців перебувають в полоні бойовиків

Укрінформ
У Брюсселі парламентський комітет асоціації Україна-ЄС провів дискусії на тему корупції і реформ в Україні, а також приділив окрему увагу українським заручникам.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

«Ключова тема для мене - це безпекова ситуація, виконання Мінських угод, порушення прав людини в Криму. В своєму виступі особливу увагу приділила безпековій ситуації та гуманітарному аспекту», - написала вона.

Геращенко зазначила, що Україна висловлює рішучий протест спробам бойовиків перешкоджати роботі СММ ОБСЄ, тиску і агресії проти спостерігачів.

«В полоні бойовиків-115 украінців, в тюрмах РФ - 12 політв'язнів , до яких часто не допускають консулів, лікарів. Місія МКЧХ й досі, попри численні обіцянки, не допущена до пошуку зниклих безвісти( а іх нараховується 684). Робота міжнародних гуманітарних місій на окупованих територіях заблокована», - підкреслила Геращенко.

Також українці закликали європейських колег підтримати «список Савченко», і «сильніше тиснути на РФ з вимогою звільнення всіх політв'язнів - Сенцова, Кольченка, Карп'юка, Клиха, Солошенка, Афанасьєва та інших».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-