Обама перекине до Сирії ще 250 спецназівців

Обама перекине до Сирії ще 250 спецназівців

Укрінформ
Президент США прийняв рішення розширити американський військовий контингент у Сирії на 250 осіб.

Про це повідомляють західні інформагентства з посиланням на високопоставлених представників Білого дому.

Очікується, що офіційно Обама оголосить про своє рішення в понеділок під час виступу в німецькому місті Ганновер, куди він прибув для переговорів з європейськими союзниками.

Зараз в Сирії перебувають близько 50 бійців американського спецназу. Таким чином, після відправки туди додаткових 250 військовослужбовців чисельність контингенту зросте до 300 осіб.

Газета Wall Street Journal з посиланням на власні джерела стверджує, що більшість військовослужбовців, яких відправлять в Сирії, також будуть спецназівцями, проте разом з ними відправлять медичний персонал і служби постачання.

Розширення військової присутності в Сирії обговорюється вже кілька тижнів. Радники Обами вважають, що такий крок дасть змогу більш ефективно боротися з бойовиками екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Минулого тижня Пентагон вже оголосив про відправку додаткових 217 військовослужбовців до Іраку. Разом з ними планують відправити вісім вертольотів "Апач". Це перше істотне розширення американського контингенту в Іраку за останній рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-