Меркель і Туск подивилися, як живуть сирійські біженці у Туреччині

Меркель і Туск подивилися, як живуть сирійські біженці у Туреччині

Укрінформ
Канцлер Німеччини Ангела Меркель та голова Європейської ради Дональд Туск відвідали табір сирійських біженців у турецькій провінції Газіантеп на південному сході країни.

Про це повідомляє ВВС

"Представники ЄС знайомляться з умовами проживання біженців у таборі в місті Нізіп. Табір, у якому живуть близько 5 тисяч мігрантів, розташований неподалік сирійської території, яка знаходиться під контролем бойовиків "Ісламської держави". Після цього пані Меркель та пан Туск проведуть переговори з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу", - йдеться у повідомленні.

Туреччина та ЄС хочуть підбити перші підсумки реалізації угоди між Туреччиною та ЄС, яка передбачає примусове повернення в Туреччину мігрантів, що незаконно прибувають до країн ЄС з її території і не мають підстав просити притулку в європейських країнах.

Йдеться передусім про мігрантів із Сирії, які перебувають у Греції.

Угоду підписали наприкінці березня. За її умовами, в обмін на кожного сирійця, якого повернуть до Туреччини, ЄС зобов'язується приймати громадянина Сирії, який уже перебуває у цій країні. Пріоритет надаватиметься тим, хто не намагався нелегально проникнути на територію Євросоюзу.

Частиною угоди була обіцянка виділити Туреччини 3 млрд євро на подолання міграційної кризи.

Туреччина в свою чергу до 4 травня має виконати 72 умови договору, щоб отримати доступ до безвізової Шенгенської зони для своїх громадян. Як відомо з дипломатичних джерел, наразі виконана лише половина цих умов.

Раніше цього тижня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що з Туреччини в країни ЄС Егейським морем прибуває дедалі менше мігрантів.

Однак деякі правозахисні організації сумніваються в легальності угоди. Більше того, на їхню думку, Туреччина не є безпечною країною, щоб повертати туди людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-