Дев’ять канадських міст відзначать роковини Чорнобиля

Дев’ять канадських міст відзначать роковини Чорнобиля

Укрінформ
Українські канадці закликали своїх співгромадян вшанувати жертв Чорнобиля. Пам’ятні заходи, церковні служби до 30-х роковин трагедії , пройдуть у вівторок в п’яти канадських провінціях.

Про це повідомили у Конгресі українців Канади, передає кореспондент Укрінформу.

«Конгрес українців Канади звертається до усіх канадців із закликом знайти час, аби згадати жертв цієї жахливої трагедії», - заявили в Конгресі.

Президент Конгресу українців Канади Павло Грод наголосив, що ефект від вибуху на атомній станції досі відчутний та позначається на здоров’ї багатьох людей. «Три десятиліття після Чорнобиля, українці продовжують страждати від його ефекту. Нам ніколи не слід забувати цю жахливу трагедію, яка назавжди змінила Україну та світ. Ми збираємося у наших громадах, аби виразити тугу за загиблими і помолитися за тих, хто страждав та продовжує страждати», - наголосив Грод.

Додамо, що пам’ятні заходи, церковні служби та інші заходи, приурочені до 30-их роковин трагедії на Чорнобильській АЕС, пройдуть у вівторок в п’яти канадських провінціях, а саме у містах: Монреаль, Оттава, Торонто, Сейнт Кетрінс, Лондон (провінція Онтаріо), Вінніпег, Саскатун, Едмонтон та Калгарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-