Туреччина стягує танки до сирійського кордону

Туреччина стягує танки до сирійського кордону

Укрінформ
Уряд Туреччини збільшив кількість танків вздовж турецько-сирійського кордону в якості запобіжного заходу проти недавніх ракетних обстрілів «Ісламської держави».

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

«Збройні сили Туреччини (ЦК) посилили заходи безпеки вздовж кордону після багаторазових нападів джихадистської організації на південь провінції Кіліс, яка знаходиться на кордоні з Сирією», - йдеться в повідомленні.

З прибуттям нової бронетехніки танки вздовж кордону тепер розташовані ближче один до одного, що збільшує ефективність захисту і відповідних ударів військових сил Туреччини. Турецька армія завдає ударів по цілях у Сирії, де розташовані пускові установки реактивних систем залпового вогню, використовувані ІДІЛ. Для виявлення цілей військові застосовують безпілотники, що виявилося ефективною практикою - згідно спецслужбам Туреччини, завдяки цьому «Ісламська Держава» зазнала великих втрат.

«Найбільш значущими заходами обережності проти ІДІЛ були б повітряні удари по цілях, але через напруженість у відносинах між Росією і Туреччиною турецькі військові літаки не можуть увійти в повітряний простір Сирії», - повідомляє видання з посиланням на джерела в спецслужбах.

Як раніше повідомляв Укрінформ, прикордонне місто Туреччини Кіліс піддавалося частим обстрілам з території Сирії, були жертви серед населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-