Росія перекидає артилерію у північну Сирію - ЗМІ

Росія перекидає артилерію у північну Сирію - ЗМІ

Укрінформ
Росія перекидає артилерію на північ до урядових військ Башара Асада, що викликає занепокоєння США у зв'язку з можливим відновленням бойових дій.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на американський уряд.

«Росія перекидає артилерійські підрозділи в райони північної Сирії, де зосередилися урядові сили, що викликає занепокоєння США з приводу того, що два союзники можуть готуватися до повернення до повномасштабної боротьби», - повідомили чиновники США.

Згідно з розвідданими американського уряду, передислокація російських підрозділів супроводжувалася поверненням частини іранських армійських сил на контрольовану сирійським урядом територію.

«Російські сили в Сирії також посилили темп своїх повітряних операцій на підтримку режиму Асада останніми днями. Росіяни наразі проводять близько десятка авіаударів на день», - йдеться в повідомленні.

Приблизно два тижні тому спецслужби США почали помічати передислокацію артилерійських підрозділів Росії в райони ближче до північного міста Алеппо, що знаходиться під контролем сирійської опозиції, а також в провінції Латакія.

Як повідомляв Укрінформ, угода про припинення бойових дій набула чинності 27 лютого, щоб провести мирні переговори щодо врегулювання сирійської кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-