Більшість росіян хочуть закопати Леніна - опитування

Більшість росіян хочуть закопати Леніна - опитування

Укрінформ
У Росії 60% громадян вважають, що тіло Леніна необхідно поховати.

Це зазначається в результатах опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) про те, як росіяни оцінюють особистість і політичну діяльність Леніна.

"При відповіді на пряме запитання про те, як слід вчинити з тілом Леніна, 60% в цілому висловили згоду з тим, що його необхідно поховати, в тому числі 36% виступають за якнайшвидше перепоховання на цвинтарі, а 24% пропонують почекати, поки піде покоління, для якого він дорогий, а потім вже прийняти рішення про поховання. За збереження «статус кво» виступають 32% опитаних", - вказується в повідомленні.

До того факту, що тіло Леніна перебуває в Мавзолеї, росіяни ставляться неоднозначно, проте переважають все ж нейтрально-позитивні оцінки. Так, 35% не вбачають у цьому нічого особливого, а 17% вітають. Проте 40% опитаних, як десять років тому, так і сьогодні все ж вважають це неправильним.

«Важливо, що істотною частиною суспільства Мавзолей з тілом Леніна сприймається не як ідеологічно наповнений символ, а як привабливий туристичний об'єкт. Це свідоцтво десакралізації образу Леніна», - стверджує керівник дослідницьких проектів Управління моніторингових і електоральних досліджень ВЦВГД Михайло Мамонов.

Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД проведено 30-31 січня 2016 р. у 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках і 9 ФО Росії. Обсяг вибірки 1600 осіб.

Нагадаємо, Росія виділила 13 мільйонів рублів на рік утримання та обслуговування тіла Леніна.

Фото: вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-