Письменник-дисидент Буковський оголосив голодування

Письменник-дисидент Буковський оголосив голодування

Укрінформ
Колишній радянський дисидент Володимир Буковський, якого прокуратура Великої Британії підозрює у виготовленні і зберіганні дитячої порнографії, оголосив голодування на знак протесту проти свого кримінального переслідування.

Про це він написав у своєму блозі на сайті "Ехо Москви".

«Я оголошую голодування», - пише Буковський.

Письменник заявив, що проти нього ведеться навмисна кампанія дискредитації і переслідування.

«У спробі зупинити цю брутальну кампанію дискредитації в радянському стилі і в надії на традиційні для Британії правосуддя і справедливість, я звернувся до високого суду Лондона для захисту свого імені та репутації від цієї злісної наклепу... вже протягом восьми місяців Високий суд затягує розгляд справи. Замість цього прокуратура готує якийсь показовий процес, на якому буде знову і знову повторювати ті ж безпідставні інсинуації і ту ж обурливу брехня – на радість кремлівським ЗМІ», - пише він.

Буковський вказав, що його голодування триватиме доти, доки звинувачення не будуть зняті.

Письменник Володимир Буковський відомий критикою внутрішньої і зовнішньої політики Росії і особисто президента Володимира Путіна. У 2007 році він висувався кандидатом в президенти Росії, проте йому було відмовлено в реєстрації. У 2009 році Буковський увійшов до політради опозиційного руху «Солідарність».

З 1976 року письменник живе у Великій Британії. У квітні 2015 року кембриджська королівська прокуратура звинуватила його у виготовленні і зберіганні «непристойних дитячих фотографій». У відповідь Буковський подав до суду на британську прокуратуру, звинувативши її в наклепі і перевищенні службових повноважень.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-