СКУ просить світ підтримати українців у Росії

СКУ просить світ підтримати українців у Росії

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство відреагувати на постійні репресивні дії, якi вживаються Російською Федерацією з метою заборони діяльності української організації.

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство, в тому числі правозахисні організації, підтримати права української меншини та зупинити зростання порушень основних свобод в Російській Федерації», - сказав Чолій.

На його переконання, РФ усіляко намагається ізолювати українську меншину в Росії від української діаспори. «Російська влада ніколи не повідомляла СКУ ні про причину, чому відносно нього вжито таких заходів, ні чому вона вважає СКУ  «небезпекою для конституційного ладу Російської Федерації», - наголосили в українській організації.

Нагадаємо, в неділю стало відомо, що Міністерство юстиції, Міністерство закордонних справ та Генеральна прокуратура Російської Федерації аналізують інформацію та вивчають можливість заборони діяльності СКУ та ще кількох українських організацій в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-