США розв'язали проти Росії гібридну війну - глава СК РФ

США розв'язали проти Росії гібридну війну - глава СК РФ

Укрінформ
Росія може перейняти досвід Китаю у сфері цензурування в інтернеті, вважає глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін.

"Цікавим є [...] досвід зарубіжних держав, що протистоять США і їх союзникам. У зв'язку з безпрецедентним інформаційним тиском вони пішли на обмеження іноземних ЗМІ з метою захисту національного інформаційного простору", - пише Бастрикін в статті для видання "Комерсант-Власть".

Глава СК навів як приклад рішення міністерства промисловості і інформатизації Китаю запровадити заборону на роботу електронних ЗМІ, повністю або частково належать іноземним резидентам.

"Видається, що в розумній мірі цей досвід міг би бути взятий на озброєння в Росії", - вважає Бастрикін.

Обмеження в інтернеті необхідні, оскільки, на думку чиновника, "останнє десятиліття Росія і ряд інших країн живуть в умовах так званої гібридної війни, розв'язаної США і їх союзниками".

Згідно з опитуванням Всеросійського центру вивчення громадської думки, проведеного в серпні минулого року, майже половина росіян - 49% - переконана в тому, що в інтернеті повинна бути цензура, зауважує Бі-бі-сі. Тільки 11% російських громадян вважають, що урядовій цензури в інтернеті не місце.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-