КНДР готує новий ядерний вибух - ЗМІ

КНДР готує новий ядерний вибух - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея готується провести ядерні випробування на початку травня.

Про це південнокорейському агентству Yonhap заявили джерела в уряді, пише "Медуза".

Про підготовку до випробувань свідчить підвищення активності на ядерному полігоні КНДР в Пунгери. «Порівняно з минулим місяцем частота пересування транспорту, робочої сили і техніки збільшилася в два-три рази», — сказали співрозмовники агентства. На думку одного з джерел, підготовка знаходиться у фінальній стадії.

Раніше американський сайт 38North, що займається аналізом даних про КНДР, повідомив про наявність ознак початку переробки ядерного палива в реакторі Йонбен з метою отримання плутонію для ядерної зброї. Як повідомляє Yonhap, на реакторі було отримано плутоній для перших трьох випробувань у 2006-му, 2009-му і 2013 році.

В останні тижні з'явилися побоювання, що Пхеньян може зробити нові військові провокації на кшталт ядерних випробувань в зв'язку проведення першого за більш ніж 30 років з'їзду Трудової партії Кореї на початку травня.

На початку січня 2016 року КНДР оголосила про проведення перших успішних випробувань водневої бомби. Згодом Пхеньян здійснив запуск супутника, який в міжнародному співтоваристві сприйняли як замасковане випробування засобів доставки ядерної зброї.

У відповідь на ці дії КНДР ряд країн, включаючи США і Південну Корею, посилили введені санкції відносно Пхеньяну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-