Біженці почали добровільно виїжджати з Німеччини

Біженці почали добровільно виїжджати з Німеччини

Укрінформ
За перші три місяці цього року понад 14 тисяч біженців добровільно виїхали з Німеччини в країну походження, це втричі більше, ніж торік у цей же період.

Про це повідомляє Федеральне управління з питань міграції та біженців в Нюрнберзі.

Велика частина тих, хто скористався програмою допомоги по поверненню на батьківщину - громадяни Албанії, Сербії, Косово та Македонії. Дедалі частіше урядовою програмою користуються іракці, іранці, лівійці і афганці, яким відмовлено в Німеччині в наданні притулку.

14 січня бундестаг прийняв закон, згідно з яким мігранти, що шукають політичного притулку в Німеччині, повинні отримувати "паспорт біженця", нагадує DT,ua.

Претенденти на статус біженця будуть отримувати посвідчення при першому контакті з владою ФРН. Мігранти, які вже в Німеччині, почали отримувати його з кінця лютого цього року. У документі вказані ім'я, дата і місце народження, громадянство, стать, зріст, колір очей, стан здоров'я, освіта, професія і віросповідання. Документ міститиvt фото і відбитки пальців. Усі дані будуть внесені в спеціально створену для цього центральну базу даних, доступ до якої матимуть всі зацікавлені відомства, включаючи поліцію.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Німеччини погодив проект закону, покликаного сприяти інтеграції мігрантів. Планується, що державні кошти будуть використані для створення 100 тис. робочих місць. Протягом шести тижнів після прибуття в Німеччину всі мігранти повинні будуть почати відвідування курсів німецької мови та культури, а тих з них, хто залишить надане державою житлове приміщення, чекає покарання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-