У Молдові пройшли марші за державність

У Молдові пройшли марші за державність

Відео
Укрінформ
У кількох великих містах Молдови – Унгенах, Сороках, Нових Аненах, Єдинцях і Кагулі пройшли марші на захист суверенітету, незалежності і державності країни.

Організатором акції «За Молдову» виступила Партія соціалістів, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми – громадяни Республіки Молдова. Ми пишаємося нашою країною. У нас є власне майбутнє, наш молдавська мова, є власна історія – історія Молдови. Ми не дозволимо уніонистам (прихильники об'єднання Молдови з Румунією – Ред.) знищити нашу країну», - заявив лідер Партії соціалістів Ігор Додон.

Учасники маршів вимагали також проведення дострокових парламентських виборів і звільнення владних структур від олігархів.

Акції проходили під гаслами «У Молдови є майбутнє!» «Ми – спадкоємці Штефана!», «Молдова – наша батьківщина!», «Ми за історію Молдови!», «Ми за молдавську мову!», «Молдова без олігархів!», «Молдова без уніоністів!».

На завершення маршів учасники прийняли резолюцію. «Ми вимагаємо від депутатів парламенту на законодавчому рівні заборонити діяльність будь-яких політичних сил і громадських рухів, що ставлять під сумнів суверенітет, незалежність і нейтральний статус Республіки Молдова», - йдеться в резолюції.

За попередніми даними, у мітингах взяли участь понад 20 тисяч осіб.

Чергові марші заплановані на 15 травня.

Кількома днями раніше аналогічні заходи пройшли на території Гагаузького автономно-територіального утворення на півдні Молдови.

Відео: Блокнот Молдова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-