Сирійська армія пішла у наступ на Алеппо

Сирійська армія пішла у наступ на Алеппо

Укрінформ
Сирійська армія за підтримки "Хезболли" і російської авіації розпочала наступ на Алеппо.

Про це повідомляє Press TV.

"Солдати урядової армії Сирії разом із бійцями ліванського руху опору "Хезболла" розгорнули військову масштабну операцію зі звільнення частини території у стратегічній північно-західній провінції Алеппо від такфіристів", - йдеться у повідомленні.

Сирійські сили за підтримки військово-повітряних сил Росії розпочали наступ на півночі від столиці провінції міста Алеппо, що за 355 км на північ від Дамаска.

Армія Башара Асада також проводить операції проти оплотів такфіризму (радикальна ісламістська ідеологія єгипетського походження, основою якої є звинувачення в невірстві мусульман) у селах, що розташовані у північно-східній частині провінції, убивши кілька терористів. Деякі транспортні засоби такфіристів, оснащені кулеметами, були також знищені.

Водночас бойовики знищили реактивний винищувач сирійських ВПС. Сирійська обсерваторія з прав людини отримала інформацію про те, що літак, можливо, був збитий у районі аеропорту Халкала на північному сході від міста Сувайді. Пілот  урятувався.

Сирійський конфлікт уже забрав життя понад 470 тисяч осіб, дістали поранення 1,9 мільйона людей. Майже половина населення країни - близько 23 мільйонів - були змушені залишити свої домівки.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-