Бразилія бачить зростання терористичної загрози з боку ісламістів

Бразилія бачить зростання терористичної загрози з боку ісламістів

Укрінформ
Розвідка Бразилії вбачає зростання загрози терористичного нападу ісламістів, напередодні проведення у країні Олімпійських ігор.

Про це повідомив керівник антитерористичного відділу Розвідувального агентства Бразилії Луіс Альберто Салабері, передає Reuters.

«Головний контррозвідник заявив, що в останні місяці у зв’язку із атаками в інших країнах терористична загроза зросла, як і кількість бразильців, підозрюваних у прихильності до ІДІЛ», - пише Reuters.

Салабері наголосив, що його агентство вжило заходів для запобігання потенційним нападам, зокрема розширило обмін інформацією із іноземними розвідками та покращило навчання співробітників. «Організатори Олімпійських ігор панують залучити близько 85 тис правоохоронців на час змагань, що удвічі більше, ніж працювало у Лондоні у 2012-му», - нагадує Reuters.

Додамо, що Бразилія, яка у серпні прийматиме Олімпійські ігри, тривалий час вважала себе маловірогідною ціллю екстремістів з огляду на свою тривалу історію як позаблокової, багатокультурної, вільної від ворогів держави. Втім, у листопаді кат ІДІЛ, який має французьке громадянство, Максім Ошард заявив, що саме Бразилія стане наступною ціллю бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-