США не залишать без уваги провокацію літаків РФ проти есмінця

США не залишать без уваги провокацію літаків РФ проти есмінця "Дональд Кук"

Відео
Укрінформ
Джон Керрі має намір порушити перед російським МЗС питання щодо провокаційних дій російських літаків по відношенню до американського есмінця, який нині перебуває з місією в Балтійському морі.

Це зазначив під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар був занепокоєний, переглядаючи записи та доповіді про ці польоти, ці наближення до есмінця "Дональд Кук". Він назвав такі дії непрофесійними, провокаційними без потреби та справді небезпечними", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

При цьому Кірбі наголосив: "Я можу вам сказати, що він (держсекретар США – ред.) порушуватиме це питання в безпосередньому спілкуванні з міністром закордонних справ Лавровим".

Як повідомляв Укрінформ, на початку цього тижня російські бойові літаки Су-24 кілька разів пролітали в небезпечній близькості від американського ескадреного міноносця "Дональд Кук" у Балтійському морі. Як зазначається, вони не були озброєні.

Крім того, було повідомлено, що над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велась фотозйомка корабля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-